Rajčatová pasta na pizzu snadno si uvaříte doma. Stačí vám k tomu jen tyto ingredience.
Suroviny:
- 5-10 rajčat
- 1/2 lžičky oregána
- 1/2 lžičky soli (i méně)
- 3 stroužky česneku
Postup:
Rajčata umyjeme a dáme do misky. Abychom je oloupali musíme je spařit a slupka půjde lépe dolů. V konvici nebo v hrnci si ohřejeme vodu, aby byla vařící. Přelijeme rajčata a necháme chvilku napařovat. Slupku krásně oloupneme a odkrojíme zelenou stopečku.
Rajčata nakrájíme na menší kostky. Česnek oloupeme a lisem na česnek rozmačkáme a přidáme do rajčat. Okořeníme oregánem a solí. Se solí opatrněji, vždy se dá dosolit. Vaříme cca 1h do rozvaření rajčat. Pokud máme přezrálá rajčata bude pasta dříve hotová. Pastu můžete využít jako podklad pod pizzu.