PavlavTroubě.cz

Pistáciový krém
Pistáciový krém

Pistáciový krém s deli pistáciovou tyčinkou. Krému bylo asi zhruba 400g. Pokud byste dělali větší dort stačí zdvojnásobit suroviny na pudink a přidat trošku másla. Já dělala z poloviční dávky a na ni budete potřebovat.

Suroviny

  • 20g pistáciového pudinku Premium od dr.Oetker (1/2 sáčku)
  • 150 ml mléka
  • 35g deli pistáciové tyčinky tj. jedna tyčinka (je lepší tu čokoládu okrájet)
  • 50g cukr moučka
  • 150g másla
  • 15g pistáciová pasta
  • trošku zelené gelové barvičky

Postup

Odvážím si mléko a pudink a uvaříme. Pudink bude houstnout a furt musíme míchat, aby se nám nepřipálil. Je to chvilička. Do horkého pudinku zamícháme nakrájenou deli tyčinku můžete dát i dvě tyčinky. Nebo tu tyčinku pak nastrouhat až do hotového krému. Promícháme do posledního kousku,aby to bylo hladké. Já udělala blbost, že jsem neokrájela tu čokoládu z té tyčinky a zabarvilo mi to pudink jako škaredá zelená. Proto jsem použila trošku zelené gelové potravinářské barvičky. Barvičku jsem přidala při šlehání s máslem. Zakryjeme potravinářskou folii a to tak, že ji položíme těsně nad pudink. Pokud jen misku zabalíme do folie budou se nám utvářet kapky vody a pudink by byl navlhlý. Pokud se tak stane, vezmeme si papírový ubrousek a vodu odsajeme. Pudink po vychladnutí můžeme i nemusíme prošlehat.

Nachystáme si změklé máslo a vyšleháme ho. Ne zcela, ale jen částečně. Pak do másla postupně po lžících zašleháváme uvařený a zchladlý pudink. Podle chuti přisladíme. Do krému přidáme pistáciovou pastu, která dodá krému více na chuti. Tuto pastu koupíte v ehsopech na internetu nebo kamenných cukrářských obchodech. Pokud pastu nemáte vůbec to nevadí. Hotový krém vypadá jako našlehaná pěna. Je to i tím, že je tam skoro stejný poměr másla a pudinku a máslo už je dostatečně změklé.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Další
články