PavlavTroubě.cz

Krém mascarpone s tvarohem a smetanou
Krém mascarpone s tvarohem a smetanou

Lahodný krém s ovocem.

Suroviny

  • 1 mascarpone
  • 1 kysaná smetana
  • 1 smetana na šlehání 31%,33% nebo i 40%
  • 1 polotučný tvaroh
  • 1 smeta-fix ztužovač
  • 120g cukr moučka (dle chuti)
  • 30g vanilkový cukr
  • 500g velkých jahod (mě to vyšlo jen asi na 400g)

Postup

Do velké šlehací mísy si dáme všechny suroviny mimo jahod. Všechno vyšleháme. Jen si dáváme pozor na přešlehání, aby se nám smetana nesrazila. Dort, který jsem plnila tímto množstvím byl ve tvaru čtverec 25×25 a 3x prokrojen. Pokud budete mít dort menší a 2x prokrojený můžete z tohoto receptu vynechat jednu položku a to buď kysanou smetanu nebo tvaroh. Mascarpone a smetanu na šlehání to je základní recept na mascarpone. Jahody umyjeme a nakrájíme na stejně silné plátky. Prokrojený dort plníme a to tak, že si z vyšlehaného a trošku oslazeného másla ve zdobičce uděláme po okrajích máslové mantinely. Korpus provlhčíme nějakou ovocnou šťávou s rumíkem nebo bez. Plníme krémem a klademe plátky jahod. Přiložíme další korpus a pokračujeme stejným způsobem. Pak obmažeme celý dort zbytkem másla a necháme do druhého dne vychladit.

Tento krém nepatří pod potahovou hmotu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Další
články