PavlavTroubě.cz

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek.

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 120g cukr krupice
  • 150g mouka (50g hladká a 100g polohrubá)
  • 60g oleje
  • trošku kypřidla
  • pár zrnek soli do bílku
  • máslo a polohrubou mouku na vymazání formy

Postup:

Sypké suroviny přesíváte. Mouku můžete dát hladkou i polohrubou napůl nebo jak píšu. Můžete dát i jen polohrubou. Bílky ušleháte s pár zrnky soli do polotuha, poté postupně přidáváte cukr a šleháte do tuha. Snížíte výkon robotu a zašleháte postupně žloutky. Poté olej. Jen krátce zvýším na plné obrátky jen, aby se suroviny propojily. Vypnu a ručně zamíchám mouku s kypřidlem. Dáme těsto do vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou beránčí formy. Vymazáváte obě půlky. Já mám uzavíratelnou kameninovou formu. Zkoušela jsem ho upéct zavřený. Upekl se, ale asi je vhodnější péct jen v půlce, kde je hlava u formy. Aby se vám pěkně nafoukl. I tak lépe odhadnete, kdy je upečený.

V uzavřené formě se peče 150°C – 170°C asi 50 min. Já ho vytáhla po hodince. Pozor každá trouba peče jinak!!!

Beránka poté opatrně vytáhnete a necháte vychladit. Nazdobíte podle své fantazie.

Polití čokoládou ředíte čokoládové pecky s omegou. Jen se špatně beránek polévá. Asi lepší polít zezadu a nechat vychladit a poté zepředu.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Další
články