Mascarpone krém je lahodný italský krém. Já ho používám do čokoládových moučníků nebo red velvet korpusu. Výborný je s malinami, jahodami a lesním ovocem.
Suroviny
základní krém
- 1 mascarpone
- 1 smetana ke šlehání 31%,33% nebo 40%
- 50g cukr moučka podle chuti více či méně
- 1 ztužovač smetany smeta-fix
Postup
Vše můžeme dát do jedné mísy a vyšleháme do tuha. Nesmíme přešlehat srazila by se nám smetana a udělalo by nám to hrudečky případně by se oddělovala voda. Nebo můžeme si první lehce před šlehat smetanu se ztužovačem a než je smetana vyšlehaná přidáme k ní mascarpone a podle sladkosti cukr. Pokud chcete přidat do krému pomazánkové máslo už nemusíte používat ztužovač. Můžete k základu přidat i tvaroh nebo kysanou smetanu nebo i oboje. Vše jsem zkoušela a má to dobrou chuť.
Pokud jsem chtěla mít jistotu, že bude krém hustější. Hodně používám do těchto smetanových krémů na zahuštění Olé pudink kokosový. Stačí půl sáčku vsypat a prošlehat.
Pozor nepatří pod potahovou hmotu!!!