Tvaroh a pudink může být dobrý krém do dortu. Tato variace je pro bezlepkový dort, tudíž můžete použít do bezlepkového dortu. Pokud chcete do obyčejného dortu, stačí suroviny obyčejné.
Suroviny
- 1 jahodový bezlepkový pudink (nesmí obsahovat lepek)
- 150 ml mléka
- 1 jahody v plechu
- 150 ml šťávy z jahod (použijeme do pudinku)
- 1 nízkotučný tvaroh
- 1 bezlepkový vanilkový cukr
- cukr moučka na doslazení krému
Postup
Uvaříme si pudink z mléka a šťávy z kompotu a uvaříme ho do husta. Ke konci vaření přidáme vanilkový cukr. Necháme zchládnout, aby se nám neutvořil škraloup, sem tam promícháváme nebo dáme těsně nad pudinkem igelit. Pak pudink po vychladnutí rozšleháme a přidáme tvaroh a případně cukr na doslazení. I když jsem použila šťávu z kompotu a ta byla červená, tak výsledný krém byl fialový.
Tento krém není vhodný pod potahovku, proto na dortu si děláme máslové mantinely.
Tato varianta je pro bezlepkový dort, ale můžete pro tento krém uvařit i z normálního pudinku i cukru.
Pod tento krém jsem namazala tenkou vrstvu jahodové marmelády a na krém pokladla jahody z kompotu.