PavlavTroubě.cz

Jak na domácí müsli

Jak na domácí müsli? Velmi jednoduše. Pokud máte müsli dobře uskladněné vydrží i měsíce. Takže si můžete udělat větší množství.

Suroviny:

  • 2 sáčky ovesných vloček
  • 1 hrnek sekaných ořechů (vlašské, lískové, mandle)
  • 1/2 hrnku cukr moučka
  • 1 kokos
  • 2 slazené kondenzované mléka Salko
  • 1/4 hrnku oleje (část si necháme na vymazání pekáče)

Postup:

Nejdříve si předehřejeme troubu na 100°C. Vezmeme si hlubší pekáč (nebo hlubší plech) a vymažeme ho olejem. Množství je určeno do velikého pekáče.

Všechny suroviny promícháváme ve velké míse. Jako první dáme vločky, nasekané ořechy. Ořechy můžou být jen ty co máte po ruce. Pokud chcete více druhů už záleží jen na vás. Kokos, cukr, salko a olej.

Vše dobře promíchat. Vařečkou to jde trošku ztuha, pomáhám si i rukou. Přendám do vymazaného pekáče a dát sušit do trouby. Sušíme na 100-120°C zhruba 1-3h. Troubu reguluji podle pečení. Ze začátku suším na 100°C a cca po 2h můžete stupně navýšit. Lépe se müsli prosuší při nižší vrstvě. V průběhu pečení musíte směs promíchávat, aby se rovnoměrně sušila. Až se celá směs v pekáči hýbe, má zlatavou barvu, tak je hotovo. Müsli dáme do uzavíratelné krabice. Pokud se dobře skladuje, vydrží i měsíce. Tímto množství naplním 4kg kyblík od modelovací hmoty.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Další
články