Malý postup na čokoládovou dekoraci na dort. Inspirovala jsem se z internetu https://www.youtube.com/watch?v=DwvkJdFpeLY. Vyzkoušela jsem a je to moc krásné jako dekorace a také moc křehké. Není na tom nic těžkého, jen mít kvalitní čokoládu.
Postup
- malý balónek na vodu
- olej na formy
- čokoládu bílou a tmavou
- něco v čem balónek
- bude stát po dobu chladnutí v lednici
Nafouknete si malý balónek určený na vodu. Vezmete si olej ve spray a nastříkáte na balónek. Rozetřete rukou skoro až dolů, aby se vám čokoláda nepřilepila.
Rozehřejete si ve vodní lázni kvalitní bílou a tmavou čokoládu. Ničím ji neředíte.
Chytnete si balónek do ruky a nanášíte první jednu barvu čokolády a já jsem lehce ji rozetřela nahoře. Pak nanášíte druhou barvu čokolády. Nahoře musí být trošku více čokolády, aby to byla základna a udrželo to ten tvar. Necháte pořádně vychladit.
Balónek pak musíte nastřihnout. Ale pozor, chytnete nahoře balónek a střihnete. Musíte to držet a pomalu odpouštět vzduch. Tam, kde je nejméně barvy se musí koncem lžičky nebo kuchyňského příborového nože čokoládu trošku nadzvednout, aby to neprasklo. Pak už může balónek vypouštět vzduch rychleji. ale hlídáte si to.