PavlavTroubě.cz

Zamísení těsta v robotu
Zamísení těsta v robotu

Pokud už máte doma pomocníka na zamísení těsta ať už pekárnu nebo robot, je to pro nás snadnější a ulehčí nám to i práci.

Já jsem si koupila robot Kenwood a je to všestranný pomocník.

kenwood robot

Na chlebové těsto používám tento hák.

kenwood hák

Můžete si kvásek na rozkvašení už připravit do hnětací mísy. Já to dělám tak, že si mísu položím na váhu, vynuluji. Přidám kvásek, vynuluji a přidám potřebnou mouku a vodu. Promíchám ručně a nechám do rána v té míse rozkvašovat. Ráno odeberu kvásek a přidám ostatní suroviny.

Zapneme robot, já hnětu na č. 1-2, ale většinou na pomalu na tu č.1 zhruba 10-15 minut. To uvidíte podle těsta, zda je ještě potřeba těsto hnětat.

kenwood robot

Může se nám stát, že během hnětení zjistíme, že těsto je moc řídké, tak v této fázi můžeme přidávat mouku nebo naopak při tuhosti vodu. Vodu opatrně ne naráz.

kenwood robot

Můžete v té míse nechat to těsto odpočívat a asi tak po 1-2h přendáte na stůl a po překládáte. Já si to těsto přendám hned po zamísení do vy olejované mísy a tam nechám odpočívat. Během 1-2 hodin 1x překládám a nechám zas odpočívat cca 30 min. Pak si přendám těsto na stůl a překládám a hnětu a tvaruji do tvaru na ošatku. Při tom překládání a hnětení těsta už nemusíte vynakládat žádnou sílu, to těsto se vám poddá. Tady můžete shlédnout asi v polovině videa už to překládání a stáčení.

Pokud budete připravovat těsto v pekárně. Žádnou zkušenost s tím nemám, protože ji nemám. Já bych v pekárně jen těsto zamísila a pokud na program kynutí, ta pekárna to těsto příliš nezahřívá, nechala bych tam těsto odpočívat. Překládání těsta je také hodně důležité, utvoří se nám pěkná střídka. Pečení bych doporučila v troubě.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Další
články