Zkoušela jsem něco nového a vyzkoušela jsem mandarinkový krém. Krém může být i bezlepkový pokud dáte suroviny bez lepku.
Suroviny
- vanilkový pudink (bezlepkový pudink dr.Oetker originál)
- 1 plechovka mandarinek
- 300 ml šťáva z mandarinek a do té hmotnosti zbytek mléka
- vanilkový cukr (bezlepkový vanilkový cukr dr.Oetker)
- cukr moučka
- 1 1/2 másla s 82% tuku
- může i nemusí trošku salka a rumu
Pro bezlepkovou variantu přidáme suroviny v závorce.
Z plechovky mandarinek si scedíme šťávu, mandarinky pomixujeme a nalijeme do hrnce musí to být 300 ml. Pokud není dostatek ovocné šťávy, tak do té váhy doplníme mléko. Do šťávy zamícháme jeden vanilkový pudink a dáme vařit, těsně u konce nasypeme vanilkový cukr. Až je pudink hotový necháme prochladnout. Během chladnutí mícháme, aby se neutvořil škraloup. Vyšleháme si máslo a do toho začneme po částech zašlehávat tento pudink a podle sladkosti dosypeme cukr moučka nebo salko a trošku rumu. Pak plníme dort. Pod tento krém je vhodná meruňková marmeláda nebo gel zakoupený v e-shopu. Můžeme doplnit mandarinkami. Korpus lehce pokapeme šťávou z mandarinek a vrstvíme marmeládu a krém.
Krém je vhodný pod potahovou hmotu pokud přidáme do pudinkového základu min. 2 másla.