Na šlehačkový krém používáme smetanu ke šlehání s více % tuku. Buď rostlinou nebo živočišnou. Smetanu ztužíme ztužovačem.
Suroviny
- 1 smetana ke šlehání buď 31, 33 nebo 40% a více
- 1 ztužovač smetany smeta-fix
- 50g cukr moučka
Postup
Smetanu šleháme vychlazenou. Dáme si jí do vyšší nádoby, aby nám při šlehání nestříkala. Přidáme ztužovač smetany a dobře promícháme. Šleháme krouživými pohyby, aby nám smetana příliš nestříkala. Smetanu nesmíme přešlehat jinak se nám zdrcne. Cukr si dáte jak uznáte za vhodné, aby to bylo sladké.
Pokud plníme dort jen smetanou, tak bych doporučila udělat z másla takový mantinel, aby se smetana nedostala k potahovce, kterou by mohla rozpustit.